- مقالات
- نحوه شارژ باتری با پنل خورشیدی
نحوه شارژ باتری با پنل خورشیدی
شارژ باتری با پنل خورشیدی یک راه عالی برای استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر است و این مقاله توسط وبسایت لدوباتری آماده شده است، با این حال، قبل از شروع، باید یک کنترلر شارژ نصب کنید که ولتاژ پنل خورشیدی را هنگام انتقال به باتری تنظیم می کند. در غیر این صورت، در روزهای آفتابی، پنل خورشیدی ممکن است بیش از توان باتری شما انرژی تولید کند که می تواند به باتری آسیب برساند. خوشبختانه، این یک فرآیند آسان است که باعث می شود باتری های خود را در کمترین زمان شارژ کنید.
پشت پنل خود را از نظر وات بررسی کنید.
به طور معمول، باید یک برچسب در پشت پنل خورشیدی شما وجود داشته باشد که وات تولید شده را لیست کند. به عنوان مثال، ممکن است 300 وات را در پشت پنل خود مشاهده کنید، به این معنی که 300 وات انرژی تولید می کند.
- اگر آن برچسب را ندارید ، از یک مولتی متر برای اندازه گیری وات خروجی پنل خورشیدی خود در هنگام شارژ با آفتاب استفاده کنید.
- پنل های خورشیدی به گونه ای طراحی شده اند که انرژی بیشتری نسبت به ولتاژی که برای آن در نظر گرفته شده تولید کنند. به عنوان مثال، یک پنل خورشیدی طراحی شده برای خروجی ۱۲ ولت ممکن است در واقع ۱۷ ولت برق تولید کند. به این دلیل که آنها در شرایط ایده آل حداکثر ولتاژ خود را تولید می کنند.
- اگر پنل خورشیدی بیش از توان باتری تولید کند، باتری ممکن است بیش از حد شارژ شود و آسیب ببیند. یک کنترلر شارژ به جلوگیری از وقوع این امر کمک می کند.
وات خورشیدی را بر ولتاژ باتری خود تقسیم کنید.
معمولاً می توانید ولتاژ ذکر شده در خود باتری را پیدا کنید. این عدد را به واتی که در پشت پنل خورشیدی شما درج شده است تقسیم کنید. این امر آمپرهایی را به شما می دهد که کنترل کننده شارژ شما برای شارژ ایمن باتری باید قادر به کنترل آن باشد. اغلب، کنترلکنندههای شارژ در مضربهای 30 آمپر رتبهبندی میشوند.
- به عنوان مثال، اگر پنل خورشیدی شما 300 وات است و می خواهید یک باتری 12 ولتی شارژ کنید، 300 را بر 12 تقسیم کنید تا 25 آمپر دریافت کنید. در این صورت، شما یک کنترلر شارژ با 30 آمپر دریافت خواهید کرد.
برای شارژ باتری با پنل خورشیدی یک کنترلر شارژ را برای کارایی بهتر انتخاب کنید.
2 نوع اصلی کنترل کننده شارژ وجود دارد: MPPT (حداکثر ردیابی نقطه توان) و PWM (مدولاسیون عرض پالس). هر دو حداکثر ولتاژی را که پنل خورشیدی میتواند به باتری بفرستد تنظیم میکند، اما کنترلکننده شارژ MPPT میتواند تا 30 درصد در ذخیره و انتقال انرژی نسبت به مدلهای PWM موثرتر باشد. همچنین، میتوانید از کنترلکنندههای شارژ MPPT با رشتههایی از پنلهای خورشیدی استفاده کنید،
- این کنترلر گران تر از مدل های PWM هستند، اما افزایش بهره وری انرژی می تواند به تفاوت قیمت را جبران کند.
اگر قیمت برای شما مهم است و میخواهید مقرون به صرفه باشد، یک کنترلر شارژ PWM خریداری کنید.
اگر تازه شروع به آزمایش با انرژی خورشیدی کرده اید، یک کنترلر شارژ PWM می تواند نقطه ورود خوبی باشد. این کنترلکنندهها از پالسهای انرژی برای شارژ باتری استفاده میکنند و برای اطمینان از شارژ نشدن باتری، توان باتری را کنترل میکنند.
کنترلکننده شارژ را در جایی متصل به زمین نصب کنید.
کنترلکنندههای شارژ در برابر آب و هوا مقاوم نیستند، بنابراین نباید در بیرون نصب شوند، حتی اگر پنلهای خورشیدی شما به طور دائم در محل نصب شده باشند. درعوض، مکانی دور از دسترس برای نصب کنترلر شارژ پیدا کنید، سپس سیم ها را از پنل به کنترلر بکشید.
- همیشه ایمنترین کار این است که تجهیزات الکتریکی را به جای نصب آن بر روی یک سطح فلزی، روی یک ماده نارسانا، مانند پانل PVC یا یک تکه چوب، نصب کنید.
یک سیم مثبت و یک سیم منفی را به باتری خود وصل کنید.
میتوانید این کار را با پیچاندن سیمهای خالی در اطراف پایههای باتری، محکم کردن سیمها به پایهها با گیره، یا با استفاده از سیمهایی با اتصالات حلقهای که روی پایهها قرار میگیرند، انجام دهید. با این حال، به خاطر داشته باشید که اگر راهی برای تشخیص سیمهای مثبت و منفی داشته باشید، ایمنتر است.
- به عنوان مثال، ممکن است بخواهید از سیم قرمز به عنوان سیم داغ کننده و یا سیم مشکی برای نگاتیو استفاده کنید، یا می توانید از سیم مشکی یکدست برای نگاتیو و یک سیم مشکی با کلمات چاپ شده روی آن برای سمت مثبت استفاده کنید.
هشدار: برای جلوگیری از آسیب ناگهانی شارژ کنترلر، بهتر است باتری را قبل از پنل خورشیدی وصل کنید.
انتهای سیم ها را به درگاه های ورودی کنترل کننده شارژ بکشید.
انتهای سیمهایی که به کنترلکننده شارژ وصل میشوند، معمولاً نیازی به نصب هیچ نوع اتصالی ندارند. در عوض، انتهای لخت سیمهای مثبت و منفی را به درگاههای مربوطه وصل کنید، سپس از یک پیچ گوشتی برای سفت کردن پیچهایی که سیمها را در جای خود محکم میکنند، استفاده کنید.
- مراقب باشید که کابل های مثبت و منفی را با درگاه های مناسب متصل کنید.
- اگر باتری 12 ولتی را وصل می کنید، از سیم با مقیاس 10 یا 16 ولت استفاده کنید.
از اتصال دهنده های MC4 برای اتصال سیم ها به کنترل کننده شارژ استفاده کنید.
سیمهای خروجی در پانلهای خورشیدی معمولاً با کانکتورهای MC4 نصب میشوند که اتصالات استوانهای بلندی هستند که یکطرف نر و مادگی دارند. انتهای لخت سیم های ورودی را به همان روشی که سیم های خروجی را وصل کردید به کانکتور شارژ وصل کنید – آنها را به درگاه های ورودی متصل کرده و پیچ ها را با پیچ گوشتی ببندید.
- شما می توانید این کانکتورها را در هر کجا که لوازم برقی یا خورشیدی فروخته می شود پیدا کنید.
سیم های کنترلر را به پنل خورشیدی وصل کنید.
هنگامی که سیم های ورودی را به کانکتور شارژ وصل کردید، باید 2 سیم شل داشته باشید که هر کدام به یک کانکتور MC4 ختم می شوند. کانکتورهای نر و ماده را با کانکتورهای مخالفی که از پنل خورشیدی خارج می شوند، مطابقت دهید و کانکتورهای MC4 را در جای خود ببندید. هنگامی که کانکتورها به طور ایمن قرار گرفته اند، باید صدای “کلیک” را بشنوید.
- حتما کانکتور نری را به کانکتور مادگی وصل کنید و بالعکس.
خروجی کانکتور شارژ را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کار می کند.
اکثر کانکتورهای شارژ دارای یک صفحه نمایش دیجیتال هستند که خروجی ای را که به باتری می رسد را به شما نشان می دهد. اگر عددها 0 هستند، دوباره بررسی کنید که همه چیز به درستی وصل شده باشد.
باتری را روی کانکتور بگذارید تا زمانی که شارژ شود.
مدت زمانی که طول می کشد تا باتری شما شارژ شود به اندازه باتری مورد استفاده، وات پنل خورشیدی و حتی آب و هوای آن روز بستگی دارد. اینجاست که نمایشگر دیجیتال شما به کارتان می آید. وقتی متوجه افت خروجی شدید، احتمالاً باتری نزدیک به شارژ کامل است.- از آنجایی که کانکتور شارژ پس از شارژ شدن، جریان انرژی به باتری را متوقف می کند، خوب است تا زمانی که به آن نیاز دارید، آن را روی شارژر بگذارید!